Vælg en side
Grønne plamager på tagsten, sokler, terrasser og facader skyldes alger og er typisk noget der kommer årligt. Alger har det godt i områder hvor der er meget skygge samt hvor der er et fugtigt miljø. Fugtighed (vand), sol og næringsstoffer skal være til stede før algerne trives og dermed har mulighed for at gro. Det er begrænset hvor meget sol algerne har behov for, da for meget sol også kan være med til at tørre algerne ud. Det ser ikke pænt ud at have algebelægninger på f.eks. din terrasse, så heldigvis kan du gøre noget for at fjerne det. Se her hvordan du kan få bugt med algerne.

Et firma kan hjælpe dig

Der findes flere firmaer der tilbyder at komme ud for at fjerne dine algebelægninger. Firmaerne har det helt rette udstyr til at få brugt med algerne således, at der går lang tid før de kommer igen. Selvom du har hyret et firma så kan du selv være med til at vedligeholde således, at der forhåbentlig går endnu længere tid før algerne kommer igen. Det er meget forskelligt om den enkelte dansker selv vil fjerne algerne eller hyre et firma til at gøre det. Du kan altid indhente et tilbud for at få en ide om hvad det koster. Prisen vil naturligvis afhænge af hvor stort et areal algerne er på samt hvilken type materiale belægningen er på.

Når du vil gøre det selv

I diverse byggemarkeder kan du købe forskellige former for algerens, hvis du gerne vil prøve at fjerne det selv. På internettet har flere produkter fået gode anmeldelser fra danskerne, så det gælder bare om at afprøve et af produkterne. Det kræver tålmodighed og hårdt arbejde at fjerne alger, da det kan sidde godt fast. Algerensen er med til at opløse algecellerne således, at de giver slip på overfladen af materialet, de gror på. Herefter har du mulighed for at spule algerne væk og f.eks. gnubbe dine fliser med en stålbørste. Du bliver med garanti glad for det færdige resultat.